Studievejledning

Din studievejleders opgave er at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine tre år på gymnasiet. Du kan henvende dig til din studievejleder et ubegrænset antal gange, mens du går på gymnasiet. Du vil måske tale om problemer med fagene, lærerne eller kammeraterne eller du har måske problemer derhjemme.  Din studievejleder kan også henvise dig til en psykolog, hvis du føler, du har brug for det.


SU

Når du fylder 18 år, kan du få SU. Du skal ansøge via SU-styrelsens hjemmeside. Du skal bruge et NemID, for at ansøge om SU. NemID kan bestilles via SU’s hjemmeside. Studievejlederne giver en fælles orientering om SU, men du kan altid henvende dig på kontoret, hvis du har brug for hjælp eller vejledning i forbindelse med SU. www.su.dk


Studiepraktik

Studievejledningen arrangerer studiepraktik for 3.g’ere på Ålborg og Århus Universiteter. Henvend dig i studievejledningen, hvis du er interesseret.


Kontortid

Der er kontortid i studievejledningen hver dag. På Lectio kan du også altid se, hvornår din vejleder har kontortid. Du skal i udgangspunktet henvende dig til den person, som er studievejleder for din klasse.

 

Heidi Andersen er studievejleder for BG1, BG3, 2b, 2c, 3b og 2hf  ha@bggym.dk

Helle Zindorff er studievejleder for BG2, 1hf, 2x og 3x hz@bggym.dk
Gitte (Putte) Madsen er studievejleder for 3c gm@bggym.dk

 

KLIK HER OG FÅ DE ALTID OPDATEREDE TRÆFFETIDER PÅ LECTIO


Vejledning om videregående uddannelse

Majbritt Ammitzbøll fra Studievalg Danmark er Bjerringbro Gymnasiums vejleder inden for videregående uddannelse og erhverv. Du kan tale med hende, når hun har træffetid på skolen. Book en tid på www.studievalg.dk/book eller send hende en mail på mea@studievalg.dk, hvis du har spørgsmål om videregående uddannelse eller dit forløb efter gymnasiet.

 

Uddannelsesrelevante links:


SU-styrelsen:
Her skal du ansøge om SU, når du bliver 18 år og er SU-berettiget
Klik og læs mere om SU: www.su.dk


Uddannelsesguiden: 
Få hjælp til at vælge uddannelse og job. Find information om bl.a. ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og job. Læs om andres erfaringer, og få gode råd til de svære valg.
Klik og læs mere om uddannelse og jobs: www.ug.dk


Study Abroad: 
Læs Nordens største avis om uddannelse og karrieremuligheder i udlandet (avisen er på engelsk) og se de mange muligheder for at studere i udlandet.
Klik og læs mere om at studere i udlandet: www.studyabroad.dk


Danmarks  største uddannelsesmesse: 
“Uddannelse Uden Grænser” afholdes i januar og februar rundt omkring i landet. Alle 3.g’ere fra Bjerringbro Gymnasium deltager i messen i Herning
Klik og læs mere om uddannelsesmessen: www.uug.dk


Hvis du vil studere i udlandet:
så kom og mød 50 universiteter og colleges fra hele verden på Nordens største uddannelsesmesse “Education Without Borders” i november i København.
Klik og læs mere om messen: Education without borders