Iværksætteri

Iværksætteri på BG

Baggrunden for iværksætteri på BG:

For fem år siden besluttede vi, på baggrund af en stigende interesse fra vores elever, især dem på vores Business-studieretning, at intensivere vores fokus på iværksætteri. Gennem samarbejde med kompetente partnere har vi udviklet et unikt projekt, som har vist sig at være levedygtigt på lang sigt.

Stærke partnerskaber:

Bjerringbro Byforum med Bychef Lars Christiansen, Business Viborg med Anne-Christine Forum Harritz. samt BaseBusiness med direktør Karoline Lynggard har været aktive medspillere i hele projektets forløb – fra konceptualisering til udførelse og realisering. De har været faste medlemmer af vores styregruppe helt fra begyndelsen. Desuden har vi styrket styregruppen ved at inkludere iværksætter og tidligere BG-student Mathias Pinnerup.

Inspirerende Iværksættercaféer:

Cirka hver tredje uge afholder vi iværksættercafé efter skoletid, hvor eleverne frivilligt deltager. Til disse caféer tiltrækker vi iværksættere udefra, som besøger os for at inspirere og dele deres erfaringer med eleverne. Vores gæsteiværksættere kommer typisk fra det lokale erhvervsliv eller er tidligere studerende fra Bjerringbro Gymnasium. Derudover er et vigtigt element i caféerne, som med det meste andet på BG, også at skabe fællesskab på tværs af klasser og årgange, hvor kage spiller en ikke ubetydelig rolle som hyggeskabende element.

Vinderne: 

Sæson 1: Mathias Pinnerup med idéen Miljøhverdag 

Sæson 2: Nikolaj Gulev Stenkjær og Andreas Lillelund med idéen CS:GO Freedom 

Sæson 3: Alma Christensen, Liw Boel Nielsen, Laura Meldgaard Pedersen med idéen Smartpockets 

Sæson 4: Emilie Kruse Lytken, Asenyia Toneva, Johanne Kristiansen med idéen Solar Shrooms 

I skoleåret 2022-23 gennemførte BG desuden projektet “Bæredygtig Business”. Læs mere her

Udvikling gennem iværksætterkonkurrence: 

Parallelt med vores iværksættercaféer arrangerer vi også en idékonkurrence, hvor hovedpræmien er 15.000 kr., og andenpræmien er 5.000 kr. Disse midler er sponsoreret af Bjerringbro Byforum Erhverv. Konkurrencen foregår i et format lignende “Løvens Hule”, hvor eleverne gennem hele forløbet arbejder hen imod finalen, hvor de præsenterer deres idéer for vores dommerpanel. Panelet inkluderer repræsentanter fra vores styregruppe og vores første vinder af iværksætterkonkurrencen, Mathias Pinnerup. Efter sin tid på gymnasiet startede Mathias virksomheden Miljøhverdag, baseret på den idé, der vandt første sæson af BG’s iværksætterkonkurrence. 

Gæster i iværksættercaféerne: 

Vi har gennem de seneste fem år haft mange forskellige iværksættere forbi vores iværksættercaféer for at inspirere vores elever og komme med sparring på deres idéer til iværksætterkonkurrencen. Her er blot nogle af dem, som har gæstet vores iværksættercafé: 

 • Anders Lemmer – Raven, lyd, lys og scene 
 • Susanne Dalsgaard – står bl.a. bag DIY/genbrugs bloggen DagmarNjord 
 • Astrid Holmriis fra Holmriis B&B 
 • Annette Sejdenfaden fra Food by Sejdenfaden 
 • Casper Blom Iværksætter, foredragsholder & investor 
 • Jens Emil Sloth Nielsen, Tobias Feldborg og Jonas Boye Laugesen, Isfuglen 
 • Kasper Risgaard, produktionschef hos Radio4, tidligere selvstændig 
 • Mathias Pinnerup, Miljøhverdag 
 • Christoffer Berg, Sales Executive hos Playable, oplæg om e-sport. 
 • Jarl Gorridsen, DS Energy 
 • Morten Laulund Uldbæk, Lydbehag 
 • Jesper Hæstrup Aagaard, Earvox 
 • Nithu Thava, Vaffelbaronerne