Business

Business

Hvorfor Business?

Business på BG er noget helt særligt. Det er nemlig det eneste sted i landet, hvor den traditionelle STX-uddannelse kombineres med et solidt blik ind i erhvervslivet.

 

På denne måde får du på Business-studieretningerne alt det bedste fra både det almene gymnasium og handelsskolen.

 

Som Business-elev bliver du bl.a. undervist i international økonomi. Derudover kommer du til at arbejde med en række praktiske cases fra virksomheder som Novo Nordisk og Grundfos, der ruster dig til at tage erhvervslivet med storm.

Studieretningerne

Inden for Business-søjlen findes to forskellige studieretninger:

  • Business 1: International økonomi B, Matematik A, Fysik B
  • Business 2: International økonomi B, Matematik A, Samfundsfag B

 

Fælles for Business-studieretningerne er, at de har international økonomi på B-niveau og matematik på A-niveau. Begge fag er nemlig helt centrale for at forstå, hvordan det moderne erhvervsliv fungerer. Derudover har du mulighed for at vælge erhvervsøkonomi som valgfag.

Valgmulighederne på Business

På Business har du i høj grad mulighed for at vinkle din uddannelse efter, hvad der er relevant og interessant for dig.

 

Business 1-studieretningen har du fysik på B-niveau. Denne kombination af det erhvervsrettede og det naturvidenskabelige kan f.eks. være relevant for dig, der gerne vil være med til at løse globale udfordringer som f.eks. klimaproblemerne.

 

Business 2-studieretningen giver med samfundsfag på B-niveau et bredt perspektiv på både økonomi og politik. På denne måde får du et godt indblik i de politiske strukturer og udviklinger, der er afgørende for bl.a. erhvervslivet.

Karrieremuligheder

Business-studieretningerne giver fantastiske forudsætninger for at læse videre til f.eks. jurist, økonom, merkonom, IT-produktudvikler, ejendomsmægler, konsulent, læge, underviser og meget mere.

 

Flere elever vælger desuden Business-linjen, fordi de gerne vil gå iværksættervejen.

 

Selvom du vælger Business, har du ikke låst dig fast på nogen bestemt videregående uddannelse. Studieretningerne giver nemlig også adgang til langt de fleste videregående uddannelser. På denne måde er Business en god mulighed for at få en forsmag på erhvervslivet uden at lukke nogen døre.