Covid-19 information

Er du elev på skolen og konstateret smittet med Corona, skal du hurtigst muligt ringe til skolen på 8668 3600. Uden for kontorets åbningstid skal du sende en sms til rektor Claus Kjeldsen 2083 7571 eller til uddannelsesleder Klaus Daugaard 27484594.

 

10.3.2022: Nyeste information om Corona og test: https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Hvornaar-anbefales-test

 

Hvornår anbefales test?

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man lader sig teste i situationer, hvor et testsvar kan have betydning for behandling af covid-19. Derfor behøver du ikke længere at blive testet, hvis du bor sammen med eller har haft kontakt til en smittet person, det vil sige, hvis du er nær eller øvrig kontakt.

 

Du anbefales at blive testet, hvis du får symptomer på covid-19 og er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19. Det kan være, hvis du er 65 år eller ældre eller af andre årsager er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19 – det gælder også hvis du er gravid. Hvis du er i øget risiko og tester positiv, kan du være i målgruppen for tidlig behandling af covid-19

Du anbefales at blive testet, hvis:
 • Du har symptomer på covid-19 og føler dig syg, og du samtidig er 65 år eller ældre, eller af andre årsager er i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 – det gælder også hvis du er gravid. Du kan booke tid til PCR-test i et offentligt testcenter på coronaprover.dk eller vælge at tage en hurtigtest (herunder også selvtest). Hvis du er i øget risiko, og din test er positiv, bør du kontakte din egen læge hurtigst muligt, da det er din læge, der vurderer, om du kan få tidlig behandling mod covid-19. Læs nærmere om tidlig behandling her sst.dk/tabletbehandling.
 • Du skal indlægges på sygehus, og indlæggelsen forventes at vare mere end 24 timer
 • Du indlægges akut på sygehus
 • Du udskrives fra sygehus til institutioner, for eksempel plejehjem eller botilbud

Læs mere om hvem der er i øget risiko:

 

Information om coronasmitte:
Smittet med Corona: https://coronasmitte.dk/emner/smittet-

Kontakt til en person smittet med Corona: https://coronasmitte.dk/emner/naer-kontakt-

 

24.1.2022: Nye regler om corona og isolation.

 

SMITTET MED CORONA:

Guide: Hvis du er testet positiv (coronasmitte.dk)

Du er testet positiv med en selvtest eller en kviktest: Gå i selvisolation og bestil tid til en PCR-test. Ring til skolen.

Du er testet positiv med Corona efter en PCR-test: Gå i selvisolation og ring til skolen. Du skal oplyse dato for positiv test (hvornår blev du testet)

Som smittet skal du isolere dig, indtil du ikke længere har symptomer – dog ikke kortere end 4 døgn fra testtidspunktet.

Har du lette eller ingen symptomer, anbefales det, at du bliver i isolation indtil 4 døgn efter din positive test.

Hvis du kan deltage virtuelt i undervisningen, så skriv til dine lærere og kontakt en elev i klassen, så du kan være med til undervisning.

 

DU HAR CORONASYMPTOMER:

Coronasymptomer: Ring til skolen, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre:

Hvis du får symptomer på covid-19 anbefales en PCR-test hurtigt muligt – dette gælder både ved lette symptomer og betydelige symptomer.

Hvis du får betydelige symptomer på covid-19, anbefales du at gå i selvisolation.

Hvis du kun har lette symptomer, kan du komme i skole, medmindre du er nær kontakt til en person, der er smittet med covid-19.

 

Nære kontakter: Guide (coronasmitte.dk)

NÆR KONTAKT MED SYMPTOMER

Har du været i nær kontakt til en smittet i et af disse tidsrum, og du selv har symptomer:

Fra 48 timer før og til 4 dage efter at personen fik taget den positive test eller
Fra 48 timer før den smittede fik symptomer til vedkommende kan ophæve sin selvisolation

bør du isolere dig og tage en PCR-test hurtigst muligt. Du skal blive i isolation indtil du har negativt svar på din PCR-test. Efter den negative test bør du tage en test 3 døgn efter den smittedes positive test – en PCR-eller kviktest.

Hvis testen er positiv, anbefales du at selvisolere dig, indtil symptomerne er væk – dog ikke kortere end 4 døgn fra testtidspunktet. Hvis du kun har lette symptomer, skal du vente 4 døgn efter din positive test.

 

NÆR KONTAKT UDEN SYMPTOMER

Har du været i nær kontakt til en smittet i et af disse tidsrum, og du ikke selv har symptomer:

Fra 48 timer før og til 4 dage efter at personen fik taget den positive test eller
Fra 48 timer før den smittede fik symptomer til vedkommende kan ophæve sin selvisolation

skal du ikke gå i selvisolation, men tage en test 3 døgn efter den smittedes positive test. Du kan tage en kviktest eller en PCR-test.

Hvis du kun har lette symptomer, skal du vente til 4 døgn efter din positive test.

 

FRAVÆR

Hvis du har meddelt skolen og dine lærere, at du er fraværende pga. Corona og deltager virtuelt i undervisningen, bliver du ikke noteret fraværende.

Corona-restriktioner fra 5. januar 2022.

UVM og Sundhedsmyndighederne har udmeldt nye Corona-restriktioner, som gælder for ungdomsuddannelserne efter nytår. Det betyder, at vi desværre møder ind til en “ny virkelighed” d. 5. januar

 • Krav om mundbind eller visir for forældre og besøgende på ungdoms- og voksenuddannelser.
 • Krav om mundbind eller visir for elever og ansatte på ungdoms- og voksenuddannelser, når de bevæger sig rundt på institutionen og opholder sig på fællesarealer. Kravet gælder ikke i undervisningen eller til eksamen.
 • Anbefaling om to ugentlige screeningstest for elever og medarbejdere.
 • Opfordring til aflysning af større sociale arrangementer.

 

Der er fortsat krav om forevisning af gyldigt coronapas for ansatte og elever:

 • Skolen skal mindst to gange ugentligt gennemføre stikprøvekontrol af, at eleverne har et gyldigt coronapas. Såfremt de ikke kan fremvise et gyldigt coronapas, kan elever bortvises.

Virtuel undervisning mandag 20.12 og tirsdag 21.12.

På Bjerringbro Gymnasium har vi besluttet, at den almindelige undervisning mandag d. 20/12 og tirsdag d. 21/12 afholdes virtuelt, så alle ansatte og elever kan være corona-fri og dermed være sammen med deres familier i juledagene.

Det er dog ikke alt, der overgår til virtuel undervisning d. 20/12 og 21/12:

 • 2.hf afvikler deres interne KS-eksamen på BG mandag d. 20/12.
 • 2b og 3cSA afholder Samf. Cup på skolen d. 20/12.

Juleafslutning d. 21/12 bliver med andre ord virtuel.

Som en (ringe) kompensation får eleverne en kanelsnegl fredag d. 17/12 i 10-pausen, og vi ønsker hinanden en glædelig jul i spisepausen.
Med venlig hilsen – og med håbet om en glædelig jul og et godt nytår.
Claus Kjeldsen, Konstitueret rektor

Coronapas på BG fra 29.11:

Fra mandag den 29. november 2021 skal der fremvises gyldigt coronapas på ungdoms- og voksenuddannelser samt forberedende uddannelser. Det gælder både elever, kursister, deltagere, personale og besøgende. Det har Folketingets epidemiudvalg besluttet efter indstilling fra Epidemikommissionen.
Følgende vil være undtaget for krav om fremvisning af gyldigt coronapas:

 • Elever på ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) samt personer, som er henvist til undervisning efter lov om specialundervisning for voksne.
 • Personer, der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra at få foretaget en COVID-19-test.
 • Personer under 15 år.
 • Personer, der af skolen eller institutionen ikke vurderes at være omfattet af sundhedsmyndighedernes anbefalinger om selvisolation af smittede, selvom personen har et positivt testresultat af en PCR-test, der er mindre end 14 dage gammelt.

 

Skolen eller uddannelsesinstitutionen skal mindst to gange ugentligt gennemføre stikprøvekontrol af, om de omfattede personer har et gyldigt coronapas. Såfremt de ikke kan fremvise et gyldigt coronapas, kan de ikke få adgang til skolens lokaliteter.
Skolen eller uddannelsesinstitutionen kan ikke tilbyde nødundervisning til elever, kursister eller deltagere, som ikke kan fremvise gyldigt coronapas.
Der er indført krav om coronapas på statslige arbejdspladser. Det betyder, at fri- og privatskoler, efterskoler, frie fagskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser skal pålægge deres ansatte at forevise et gyldigt coronapas.
Der henvises her til Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som fastsætter regler for denne målgruppe.